Milaan bezienswaardigheden

Het symbolische monument van de stad is de Metropolitan Cathedral Basiliek van de Geboorte van de Heilige Maagd Maria, beter bekend onder de naam van de Dom van Milaan, gelegen aan het gelijknamige plein, het centrum van het economische en culturele leven van de stad. Op korte afstand ligt het achttiende-eeuwse Teatro alla Scala, een van de beroemdste operahuizen ter wereld. Om Piazza della Scala en Piazza del Duomo met elkaar te verbinden, is de Vittorio Emanuele II-galerij, een overdekte doorgang met zichtbare ijzer- en glasconstructies in een eclectische stijl. Een ander symbolisch monument van Milaan is het Castello Sforzesco, oorspronkelijk ontworpen als een exclusief militair gebouw, het werd vervolgens opnieuw ontworpen als een elegant hof voor de heren van de stad. Niet ver weg zijn de basiliek van Sant'Ambrogio, die wordt beschouwd als de op een na belangrijkste kerk in de stad, en het complex met de kerk van Santa Maria delle Grazie met het Laatste Avondmaal van Leonardo, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. artistiek is de monumentale begraafplaats, waar de graven van de meest illustere Milanese burgers zijn gevestigd; van modernere constructie vindt u het Milano Centrale station, gebouwd in een stijl die de majesteit van de fascistische structuren combineert met decoraties in vrijheidstijl, en het Giuseppe Meazza-stadion, genaamd La Scala del calcio. Van bijzonder belang is de Arco della Pace, een triomfboog aan het begin van de Corso Sempione die een van de belangrijkste neoklassieke monumenten in Milaan vertegenwoordigt.

 

Interesse in andere Italiaanse steden? Bekijk dan ook eens de Florence bezienswaardigheden of de Venetie bezienswaardigheden.

Wat zijn de Venetië bezienswaardigheden? De Italiaanse stad Venetië (Venezia in Italiaans) bestaat uit tientallen eilanden in een laguna. Dit levert prachtige plaatjes op en daardoor is het een van de meest toeristische steden ter wereld geworden. Wereldberoemd is het San Marcoplein met de gelijknamige San Marco basiliek en de opvallende campanille toren. Andere bezienswaardigheden op het plein zijn het Museo Correr en de andere topattractie, het Dogepaleis oftewel het Palazzo Ducale di Venezia. Maak een rondleiding door de prachtige vertrekken van dit Dogepaleis.

Verder is Venetië een stad met veel mooie musea. Bezoek bijvoorbeeld het Peggy Guggenheim museum, de Galleria dell’Accademia in de sfeervolle wijk Dorsoduro of Ca’Rezzonico. Leuk is om ook een dagje een boot te pakken naar een van de vele eilanden in de laguna, zoals Murano en Burano, bekend van de kleurrijke plaatjes en het glasblazen. Of Lido di Venezia, het geliefde strandeiland of het kleine pittoreske San Giorgio Maggiore. Venetië is niet voor niet een van de mooiste steden van de wereld en met de tips van veelzijdigvenetie.nl beleefd u gegarandeerd een fantastische stedentrip in Italië.

Maak een Gratis Website met JouwWeb