Rome bezienswaardigheden

Colosseum

De absolute nummer 1 highlights van Rome is ongetwijfeld het amfitheater Colosseum. Overigens geldt uw ticket voor het Colosseum ook voor het nabijgelegen Forum Romanum. Als de wachtrij in het Colosseum te lang voor je is, kun je ook eerst het forum bezoeken en later het Colosseum bezoeken met je ticket vrijgegeven. In mijn artikel over het Colosseum in Rome kun je alle belangrijke informatie opnieuw lezen om je voor te bereiden op je bezoek!

 

Forum Romanum

Zoals reeds vermeld, kunt u uw excursie naar het Colosseum perfect combineren met een bezoek aan het Forum Romanum. Een must voor iedereen op vakantie naar de Italiaanse metropool, het Forum Romanum is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in het oude Rome en was vroeger het religieuze, politieke en economische centrum van de stad. Gewoon indrukwekkend, om je voor te stellen dat de oude zuilen en ruïnes van het forum vroeger het centrum van het leven van de oude Romeinen waren. Dat mag je echt niet missen!

 

De Trevi-fontein
Niet ver van het Pantheon vindt u ook de zogenaamde Trevifontein, de grootste fontein in Rome, die ook wereldberoemd is. Met zijn unieke structuur en de ogenschijnlijk natuurlijke verbinding met het Palazzo di Poli is het een van de belangrijkste attracties van Rome. Vooral 's avonds een echte blikvanger, wanneer het water en de figuren sfeervol worden verlicht.

 

Vaticaanstad

De grootste pausbasiliek in Rome wordt alleen in de volksmond de Sint-Pietersbasiliek genoemd. De juiste naam is San Pietro in Vaticano (Sint Pieter in het Vaticaan). Tot 20.000 mensen vinden hier ruimte om samen de belangrijkste feestdagen van het christendom te vieren. De toegang tot de Sint-Pietersbasiliek is gratis, maar je moet je voor je bezoek voorbereiden op uitgebreide veiligheidscontroles. Het dak van de basiliek of de door Michelangelo ontworpen koepel kost echter toegang.

 

Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel kan alleen worden bezocht tijdens een bezoek aan de Vaticaanse Musea - maar geen aparte ingang is vereist. De omweg van het museum naar de kapel, maar die moet je zeker accepteren, want hier kun je de plafondschilderingen van Michelangelo bewonderen. Ze beslaan een onvoorstelbaar gebied van 520 vierkante meter en zijn filigraan, groter dan levensfiguren uit de christelijke geschiedenis - inclusief de beroemde 'schepping van Adam door Michelangelo'.

 

Piazza Navona
Een korte wandeling brengt je snel naar het volgende station, Piazza Navona, waar deze keer drie verschillende fonteinen op je wachten. De Fontana dei Quattro Fiumoi in het midden van het plein vertegenwoordigt bijvoorbeeld de vier continenten van Europa, Azië, Afrika en Amerika in de vorm van vier rivieren die er in lopen. Spannend, toch?! In het algemeen is Piazza Navona een zeer drukke plaats in het centrum van de stad. Hier kun je langs straatschilders en handelaren slenteren en een of twee happen eten voordat je op weg bent naar de Spaanse Trappen in het noordelijke stadscentrum.