Spaanse steden

Bilbao is het centrum van een grootstedelijk gebied met meer dan een miljoen inwoners. De stad is de motor van economische en sociale ontwikkeling en de belangrijkste factor in de modernisering van de Golf van Biskaje. Grote architecturale en infrastructurele projecten dienden als motor voor een stedelijke en economische vernieuwing van de stad. Het Guggenheim Museum in Bilbao, het Congres en Music Euskalduna Palace, de Metro van Norman Foster, de luchthaven van Calatrava, de nieuwe tram, de wolkenkrabbers van de architecten Arata Isozaki en Cesar Pelli en meer zijn voorbeelden van de overweldigende vitaliteit, gekenmerkt door de Bilbao is

Sevilla is de hoofdstad van de autonome regio Andalusië en de provincie met dezelfde naam. Het wordt beschouwd als een van de mooiste steden in Europa en heeft dankzij de gevarieerde geschiedenis indrukwekkende monumenten van kunst uit alle tijdperken.

De architectonische invloeden van de Moren vormen bijna het hele centrum van de vierde grootste stad van Spanje. Smalle straatjes en bloemrijke binnenplaatsen worden gedomineerd door de Giralda, het belfort van de voormalige Grote Moskee. De mythe van Andalusië is hier het meest tastbaar, waar flamenco en stierenvechten thuis zijn. Sevilla biedt tot laat in de nacht fantastische festivals, interessante bezienswaardigheden, lekker eten en het nachtleven.

Madrid, de hoofdstad van Spanje, wordt gekenmerkt door elegante boulevards en grote, goed onderhouden parken zoals het Retiro-park. Ze staat bekend om haar collecties Europese kunst zoals het Museo del Prado, met werken van Goya, Velázquez en andere Spaanse meesters. Het hart van Habsburg Madrid bezienswaardigheden is de Plaza Mayor met zijn zuilengalerijen. Vlakbij is het barokke Palacio Real met zijn historische verzameling wapens.

Cordoba is de derde grootste stad in Andalusië en is de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. Als gevolg van een aantal bezienswaardigheden en kleurrijke volksfeesten trekt elk jaar toeristen van over de hele wereld en werd het toegevoegd aan de lijst van de UNESCO World Heritage Site vanwege de rijke geschiedenis en gevarieerde cultuur, een verscheidenheid van verschillende Einflüsseaufweist.

Overal in Cordoba, de getuigenissen van enkele roemrijke verleden van de stad, die sterk werd beïnvloed door hun Romeinse, Visigotische en Arabische bewoners vinden. Om Cordoba in de voetsporen van het verleden te laten treden, zouden toeristen idealiter meerdere dagen moeten plannen.

Valencia, een havenstad aan de zuidoostkust van Spanje, ligt aan de monding van de Turia in de Middellandse Zee. Het staat bekend om zijn Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Hier zijn futuristische gebouwen, waaronder een planetarium, een oceanarium en een interactief museum. Daarnaast heeft Valencia verschillende stranden, waaronder enkele in het nabijgelegen natuurpark Albufera, een beschermd wetland met een meer en wandelpaden.